Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2010

Ο Χρήστος Παγώνης στη συνάντηση στελεχών της Αυτοδιοίκησης, Δ.Ο. ΠΑ.ΣΟ.Κ. ΧΑΛΚΙΔΑΣ

Σε συνάντηση στελεχών της Αυτοδιοίκησης που συγκάλεσε η Δ.Ο. ΠΑ.ΣΟ.Κ. ΧΑΛΚΙΔΑΣ, την Κυριακή 24-1-2010, προκειμένου να συζητηθεί το κείμενο για την νέα διοικητική δομή της χώρας, ο Χρήστος Δ. Παγώνης, έκανε την παρακάτω τοποθέτηση:

«... Μία από τις αρχές που πρέπει να χαρακτηρίζει τη νέα οργανωτική και διοικητική δομή του κράτους, στα πλαίσια του Σχεδίου «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ» είναι η εξής:

Τα ενιαία πολεοδομικά συγκροτήματα αποτελούν ένα ΕΝΙΑΙΟ ΔΗΜΟ και δεν είναι δυνατόν να διασπαστούν.

Η υιοθέτηση αυτής της αρχής, εφαρμοζόμενη στην ευρύτερη περιοχή της Χαλκίδας, επιβάλει την δημιουργία μιας ισχυρής, αποτελεσματικής και βιώσιμης οντότητας, που θα περιλαμβάνει τους σημερινούς Καποδιστριακούς Δήμους Ν. Αρτάκης, Ληλαντίων, Χαλκίδας, Αυλίδας & Ανθηδόνας.

Η εξέλιξη αυτή δημιουργεί ένα νέο Δήμο, ο οποίος μπορεί να στηρίξει ένα σοβαρό αναπτυξιακό τεχνικό πρόγραμμα που τόσο έχει ανάγκη η ευρύτερη περιοχή.

Η νέα αυτή δομή μπορεί να υποστηριχθεί από μια έμπειρη διοικητική υπηρεσία, που κάτω από συγκεκριμένη οργάνωση και κατεύθυνση, θα παρέχει υψηλής ποιότητας υπηρεσίες στους πολίτες της.

Άλλωστε, πρόκειται για ένα σχήμα, που συγκεντρώνει στην χωρική του αρμοδιότητα και τους τρεις τομείς οικονομικής δραστηριότητας και ανάπτυξης:

  • Τον Πρωτογενή Τομέα (Αλιεία, Πτηνοτροφία, Γεωργία),
  • Τον Δευτερογενή Τομέα( Βιοτεχνία, βιομηχανία) και
  • Τον τριτογενή Τομέα ( Υπηρεσίες, Εμπόριο, Τουρισμός)

Ακριβώς αυτά τα Οικονομικά και Οργανωτικά χαρακτηριστικά αποτελούν την αναγκαία προϋπόθεση που με κατάλληλους χειρισμούς και τον αναγκαίο προγραμματισμό θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη της περιοχής και επομένως στην καλυτέρευση του επιπέδου ζωής των κατοίκων της ……»

ΧΑΛΚΙΔΑ 24-1-2010

Χρήστος Δ. Παγώνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου